15.10.2016 10:25

Cocu blij met gesprekken nieuwe competitie

PSV-trainer Phillip Cocu loopt langs het veld tijdens de competitiewedstrijd tegen Excelsior. (24-09-2016)
PSV-trainer Phillip Cocu loopt langs het veld tijdens de competitiewedstrijd tegen Excelsior. (24-09-2016)

PSV staat niet negatief tegenover het Deense plan om een competitie te beginnen met de kleinere clubs in Europa. FC Kopenhagen kwam met het idee voor een grensoverschrijdende competitie, Phillip Cocu ziet daar wel brood in.

Anders Hørsholt, directeur van FC Kopenhagen, ziet dat zijn club zich niet meer kan meten met de Europese voetbaltop, terwijl de verschillen groter worden door financiële belangen. De Deen oppert dan ook om met relatief grote clubs uit Europa een aparte competitie te beginnen, om zodoende meer kans te maken op Europees succes.

Het plan volgt na uitspraken van de UEFA, waarbij de bond stelde dat grotere voetballanden als Engeland en Spanje vier Champions League-tickets krijgen. Hierdoor wordt het voor bijvoorbeeld Ajax, Feyenoord en PSV moeilijker om zich te plaatsen voor het kampioenenbal. "Er zijn ontwikkelingen op komst in de Champions League. Dat heeft ook invloed op PSV en de andere Nederlandse clubs", beseft Cocu. 

"Als de opzet gaat veranderen, kan het in de toekomst nog veel moeilijker worden om erbij te zijn in de Champions League. Ik vind het belangrijk dat wij als PSV aan tafel zitten als dit soort ontwikkelingen in Europa ter sprake komt", beseft Cocu in De Telegraaf de gesprekken. Ook Ajax en Feyenoord werden genoemd als potentiële deelnemers aan de competitie, in het buitenland worden onder andere RSC Anderlecht, Club Brugge, Celtic en Rosenborg BK genoemd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner