15.10.2016 10:40

Bosz rekent op Dolberg tegen ADO Den Haag

Peter Bosz (l.) bedankt zijn spits Kasper Dolberg (r.) voor diens inzet tijdens Ajax - FC Utrecht. (02-10-2016)
Peter Bosz (l.) bedankt zijn spits Kasper Dolberg (r.) voor diens inzet tijdens Ajax - FC Utrecht. (02-10-2016)

Ajax-trainer Peter Bosz maakt zich geen zorgen over de fitheid van Kasper Dolberg. De Deense spits speelde afgelopen weken geen interlands vanwege een rugblessure, maar in Amsterdam lijkt het jonge talent inmiddels hersteld te zijn.

Dolberg werd opgeroepen voor Jong Denemarken, maar bij het nationale elftal werd vastgesteld dat de goaltjesdief niet in actie kon komen vanwege een rugblessure. Dolberg werd teruggestuurd naar Nederland, waar men met hem aan de slag ging. "Kasper hebben we juist aan het begin van deze week gespaard en uit de training gehouden. Nu we richting de wedstrijd gaan, doet hij weer alles mee", stelt Bosz in gesprek met De Telegraaf.

Dolberg start mogelijk tegen ADO Den Haag, de tegenstander van Ajax op zondag, aangezien Bertrand Traoré niet geheel fit is. De Afrikaanse huurling viel geblesseerd uit op de training, alhoewel Bosz niet verwacht dat het om een ernstige blessure gaat. Dolberg brak dit seizoen - noodgedwongen - door in het eerste elftal van Ajax, maar met zes doelpunten in veertien wedstrijden stelt de negentienjarige rechtspoot niet teleur.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner