15.10.2016 14:10

'Barton ligt weer in de clinch met Rangers FC'

Joey Barton (r.) tijdens de legendarische Old Firm tussen Celtic en Rangers. (10-09-2016)
Joey Barton (r.) tijdens de legendarische Old Firm tussen Celtic en Rangers. (10-09-2016)

Joey Barton heeft mogelijk zijn laatste duel voor Rangers FC alweer gespeeld. De Schotse club schorste de middenvelder voor een opstootje met ploeggenoten. Gesprekken tussen Barton en de clubleiding zouden zijn vastgelopen.

Volgens de BBC zou Barton zich maandag weer melden op de training van Rangers FC, maar is er voorlopig geen sprake van een terugkeer. De clubleiding vroeg de middenvelder om tijdens een hoorzitting te spreken over zijn schorsing en hoe het verder moet in de toekomst. Barton weigerde echter de bijeenkomst bij te wonen, waardoor er een patstelling tussen beide partijen is ontstaan.

Barton speelde dit seizoen acht wedstrijden in dienst van de club uit Glasgow, maar kwam al meermaals in opspraak. De 34-jarige middenvelder werd geschorst vanwege een opstootje met ploeggenoten Andy Halliday en Mark Waburton. Daarnaast heeft Barton afgelopen zomer gegokt op 44 wedstrijden, waardoor hij werd aangeklaagd door de Schotse voetbalbond. Het enfant terrible tekende in juli een contract voor twee seizoenen bij Rangers FC, dat hem transfervrij overnam van Burnley FC. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner