16.10.2016 21:48

El Ghazi: "Ik draag dit shirt met trots"

Anwar El Ghazi dolt de gehele defensie va ADO. Doelman Ernestas Šetkus doet een uiterste poging om de Ajacied af te stoppen. (16-10-2016)
Anwar El Ghazi dolt de gehele defensie va ADO. Doelman Ernestas Šetkus doet een uiterste poging om de Ajacied af te stoppen. (16-10-2016)

Anwar El Ghazi is op het tweede plan geraakt bij Ajax. De rechtsbuiten was vorig seizoen zeker van een basisplaats, maar onder Peter Bosz komt hij maar weinig in actie. Toch houdt El Ghazi de moed erin.

"Ik ben positief. Ik had er in het begin veel moeite mee, maar ik heb de knop omgezet. Ik geef alles op de training, werk hard en draag met trots dit shirt", aldus de 21-jarige El Ghazi in gesprek met de NOS.

"Ik ben op voetbal gegaan om te presteren en plezier te hebben. Ik heb geluk dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken. Het is jammer als je niet speelt, maar dan moet je de knop omzetten. Ik doe gewoon mijn best en meer kan ik niet doen."

Waar El Ghazi vorig seizoen 27 wedstrijden speelde en elf doelpunten maakte, mocht de Marokkaanse Nederlander dit seizoen pas drie wedstrijden in de basis starten. Tegen ADO kwam El Ghazi na een uur binnen de lijnen. "Bij vlagen had ik momenten dat ik gevaarlijk was. Het gaat niet om de actie, maar het gaat om rendement, om assists, om goals. Ik ben er nog niet, moet de trainer overtuigen, maar ik ga alles geven."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner