18.10.2016 10:55

Celta de Vigo zoekt naar revanche tegen Ajax

Ajax mag de borst natmaken als het deze week afreist naar Spanje voor het duel met Celta de Vigo. De ploeg ging afgelopen weekend in de Primera División maar liefst met 0-5 onderuit tegen Villarreal, waardoor er wat recht te zetten is voor de fans. 

"Dit is een onverwachte en verrassende nederlaag", zo stelde Celta-trainer Eduardo Berizzo op de persconferentie na de zeperd. "Niets wees er van tevoren op dat we zo slecht zouden spelen. Het is de meest pijnlijke nederlaag die we hebben geleden sinds ik hier trainer ben", aldus de Argentijn, die in 2014 werd aangesteld door Celta de Vigo.

Donderdag wacht de wedstrijd Celta de Vigo - Ajax in groep G van de Europa League. Berizzo verwacht een pittig duel, waarbij zijn spelers iets goed te maken hebben. "Er wacht ons een zware wedstrijd, waarin we mentaal sterk moeten zijn. We moeten en zullen strijden voor een goed resultaat. De fans moeten weten dat dit niet meer was dan slechts één slechte wedstrijd."

Ajax is in groep G vooralsnog de enige ploeg met de maximale score. De Amsterdammers staan op zes punten, de Spaanse opponent volgt met vier punten. In het tweeluik dat volgt kan Ajax dus zeer goede zaken doen in de strijd om een plek in de knock-outfase.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner