18.10.2016 19:09

Letschert wacht geduldig op kans bij Sassuolo

Voor een bedrag van circa vier miljoen euro maakte Timo Letschert deze zomer de overstap van FC Utrecht naar Sassuolo. Waar de Nederlandse verdediger in de Domstad een vaste waarde was, moet hij zich in Italië nog bewijzen. Letschert wacht bij zijn nieuwe Italiaanse werkgever geduldig op zijn kans.

Letschert stond in zijn tijd bij FC Groningen en Roda JC bekend als een moeilijke jongen, die op het moment dat hij geen speeltijd kreeg moeilijk deed. Bij FC Utrecht groeide de verdediger uit tot een volwassen speler, waar hij in Italië nog steeds profijt van heeft. Nu hij mondjesmaat aan spelen toekomt, blijft hij rustig. "Het belangrijkste is dat ik bij Sassuolo perspectief zie", vertelt Letschert in gesprek met FOX Sports.

"Ik voel het vertrouwen van de club, de staf, mijn medespelers en de fans. Minuten maken, dat is voor nu het belangrijkste, ook al moet ik soms teleurstellingen slikken", vervolgt Letschert. "Momenteel word ik voornamelijk ingezet als linksback. Geen probleem hoor. Ik doe simpelweg wat er van mij gevraagd wordt. Als dat goed gaat, krijg ik vanzelf wel de kans als centrale verdediger. En die ga ik dan grijpen. Let maar op."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner