20.10.2016 18:26

Gudelj terug in basis; Guidetti start bij Celta

Nemanja Gudelj (l.) is een stap eerder bij de bal dan oud-Ajacied Achraf el Mahdioui (r.) tijdens de wedstrijd ADO Den Haag - Ajax. (16-10-2016)
Nemanja Gudelj (l.) is een stap eerder bij de bal dan oud-Ajacied Achraf el Mahdioui (r.) tijdens de wedstrijd ADO Den Haag - Ajax. (16-10-2016)

Nemanja Gudelj keert donderdagavond terug in de basisopstelling van Ajax, dat op bezoek gaat bij het Spaanse Celta de Vigo (19.00 uur). Aan de zijde van de thuisploeg is er een plek bij de eerste elf weggelegd voor John Guidetti.

Trainer Peter Bosz gaf de afgelopen weken nog de voorkeur aan Lasse Schöne, maar de Deense middenvelder kampt met een voetblessure. Hakim Ziyech en Davy Klaassen vormen samen met Gudelj het middenveld. In de voorhoede is er wederom plek voor Kasper Dolberg. Het Deense toptalent wordt geflankeerd door Amin Younes en Bertrand Traoré. Achterin krijgt Daley Sinkgraven op de linksbackpositie wederom de voorkeur boven Mitchell Dijks.

Bij Celta de Vigo is er een basisplaats weggelegd voor Guidetti, die enkele jaren geleden in dienst van Feyenoord nog een hattrick scoorde tegen Ajax. De Zweedse spits zal veelal in duel komen met Dávinson Sanchez en Nick Viergever, die samen het verdedigende centrum van Ajax vormen. Ook Pione Sisto start vanaf het begin, de Deense Afrikaan werd afgelopen zomer veelvuldig aan Ajax gelinkt, maar verkaste uiteindelijk naar Spanje.

Volg het duel HIER live.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner