20.10.2016 19:24

Finale Champions League mogelijk buiten EU

Aleksander Ceferin, de nieuwe voorzitter van de UEFA, is niet bang om te breken met tradities. De Sloveen speelt met het idee om in de toekomst de finale van de Champions League buiten Europa af te laten werken. Sinds de oprichting van de competitie is dit nog niet gebeurd.

"Het duurt net zo lang om van Portugal naar Azerbeidzjan te reizen als van Europa naar New York", opent Ceferin zijn betoog tegenover AP. "Voor de fans is het ook geen probleem. We zullen er goed over moeten nadenken, want de Champions League is natuurlijk wel een Europese competitie." In Aziatische landen en in de Verenigde Staten wordt voetbal populairder met de dag, waardoor de grootste Europese competitie mogelijk internationaal gaat.

"De bidprocedure moet heel duidelijk zijn, dat is sowieso een voorwaarde", kijkt Ceferin alvast naar de verdeling van toekomstige finales. "Het moet niet zo zijn dat het toekennen van een Champions League- of Europa League-finale een spel van loven en bieden wordt. We kunnen niet zomaar gunsten verlenen." De finale van 2017 wordt in Cardiff afgewerkt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner