21.10.2016 09:45

Van Dijk voelt zich bestolen met Southampton

Southampton-verdediger Virgil van Dijk probeert tevergeefs een nederlaag tegen Internazionale te voorkomen. (20-10-2016)
Southampton-verdediger Virgil van Dijk probeert tevergeefs een nederlaag tegen Internazionale te voorkomen. (20-10-2016)

Virgil van Dijk verzuimde donderdagavond Southampton aan een resultaat te helpen tegen Internazionale. De twee ploegen stonden in de groepsfase van de Europa League tegenover elkaar. In Italië stapte Inter met een 1-0 overwinning van het veld.

Van Dijk kreeg twee opgelegde kansen om Southampton in ieder geval een punt te bezorgen. Een fraaie treffer van Antonio Candreva aan de andere kant bleek uiteindelijk het enige doelpunt te zijn. "We waren de enige ploeg die aanspraak maakte op de zege. Om een treffer te incasseren uit hun enige kans is frustrerend", liet Van Dijk weten aan de Engelse media. "We hadden de wedstrijd in de eerste helft al moeten beslissen."

"Maar dit gebeurt er als je de kansen onbenut laat. Ik had een grote kans met mijn linker en met een kopbal. Ik was alleen wat ongelukkig. Maar we hadden veel kansen om deze wedstrijd te winnen." In groep K staat Sparta Praag bovenaan met zes punten, gevolgd door Southampton en Hapoel Be'er Sheva met vier punten. Inter staat nu op een totaal van drie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner