21.10.2016 11:48

Advocaat: "Positieve was goal Van Persie"

Voor Dick Advocaat viel er donderdagavond weinig te genieten op Old Trafford. De hoofdtrainer van Fenerbahçe verloor met zijn ploeg in de Europa League kansloos van Manchester United (4-1). Het enige lichtpuntje was het doelpunt van Robin van Persie tegen zijn oud-werkgever.

"Ik ben altijd degene die aan het praten is. Maar de spelers moeten met elkaar praten", zo was de reactie van Advocaat na de nederlaag in de groepsfase van het Europese toernooi. "In het eerste half uur was de wedstrijd in evenwicht. Manchester United had meer balbezit, maar creëerde geen kans. Maar we gaven de goals veel te makkelijk weg. Dat kan niet tegen zo'n team."

De eerste twee treffers kwamen tot stand uit een strafschop. Een afstandsschot van Paul Pogba betekende het derde doelpunt. "Pogba schoot hem er mooi in, maar dit was gewoon een cadeau. Het enige positieve was de goal van Van Persie." De Nederlander tekende voor het eredoelpunt door van dichtbij binnen te tikken.

"Misschien is het beter om vrijdag met iedere speler het gesprek aan te gaan in plaats van een speech te geven. Ik zie dat sommige spelers het vorig jaar goed deden en nu niet. Ik wil weten waarom."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner