21.10.2016 16:59

De Koning moet puzzelen tegen FC Twente

Go Ahead Eagles-trainer Hans de Koning mist zaterdag een aantal spelers tegen FC Twente. Onder meer Sinan Bytyqi komt hoogstwaarschijnlijk niet in actie als de Tukkers op bezoek komen in De Aderlaarshorst.

Naast Bytyqi zijn ook Sebastién Locigno, Thijs Dekker, Chris David en Tom Daemen geblesseerd. "Ik ben gewend te denken in oplossingen in plaats van problemen", vertelt De Koning op het digitale thuis van de nummer veertien van de Eredivisie. "We hebben een brede en gretige groep, dus er staan goede vervangers klaar."

Go Ahead Eagles ging in de vorige speelronde met 3-0 onderuit bij FC Utrecht, maar De Koning kijkt toch tevreden terug op dat duel. "We hebben FC Utrecht voetballend onze wil opgelegd en meerdere kansen gecreëerd. We deden onszelf alleen tekort door ons goede spel niet te belonen met een doelpunt. Vervolgens kregen we vlak voor rust een domper te verwerken door een klutsgoal tegen te krijgen. De teleurstelling was groot, juist omdat we zo goed speelden."

Tegen FC Twente hoopt Go Ahead Eagles sportieve revanche te nemen voor de nederlaag in Utrecht. "Ik heb gehoord dat het stadion wederom is uitverkocht. Net als tegen Excelsior kunnen de spelers de enorme boost van een volle, fanatieke Adelaarshorst weer goed gebruiken in de derby tegen Twente."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner