21.10.2016 21:26

Neymar na nieuw contract 250 miljoen waard

Het wordt voor Europese topclubs een onmogelijke opgave om Neymar de komende jaren los te weken bij FC Barcelona. De Braziliaanse stervoetballer heeft een mega-clausule in zijn nieuwe contract bij de Catalaanse club. Neymar verlengde onlangs zijn contract met drie jaar, tot medio 2021.

De Zuid-Amerikaanse aanvaller heeft tot 2019 een clausule van tweehonderd miljoen euro in zijn contract staan, daarna loopt het bedrag op tot maar liefst tweehonderdvijftig miljoen euro. Dit is dan het bedrag dat clubs moeten betalen aan FC Barcelona om Neymar over te nemen. Het is niet bekend hoeveel Neymar na het ondertekenen van zijn nieuwe contract gaat verdienen. In 2016 werd zijn vaste salaris op een kleine tien miljoen euro geschat.

De ster van Brazilië werd in 2013 door FC Barcelona overgenomen van FC Santos. De Catalanen betaalden zo'n negentig miljoen euro voor het wonderkind, dat in Europa aan de lopende band door ging met scoren. In de Champions League staat de teller op negentien treffers na 34 wedstrijden, in de Primera División loopt hij met gemak één op twee. Sinds zijn komst naar FC Barcelona won Neymar onder andere de Champions League, de UEFA Supercup en de Spaanse titel.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner