22.10.2016 12:33

Ziyech kiest wel gewoon voor de Afrika Cup

Ajax moet het na de winterstop enkele wedstrijden stellen zonder Hakim Ziyech. De middenvelder plaatste zich met Marokko voor de Afrika Cup en heeft besloten dat hij aan het toernooi mee gaat doen. Eerder koos André Onana ervoor om in Amsterdam te blijven.

"Natuurlijk is het zonde dat ik wedstrijden bij Ajax moet missen, maar dat wist ik toen ik de keuze voor Marokko maakte, dan moet je er ook niet over klagen", vindt Ziyech in gesprek met het Algemeen Dagblad. De Afrika Cup wordt van 14 januari tot en met 5 februari afgewerkt, in het ongunstigste geval mist Ajax Ziyech in vier competitiewedstrijden.

"Na de wedstrijd tegen PSV (op 18 december, vlak voor de winterstop, red.), gaat de knop om. Vanaf dan ga ik me pas focussen op het toernooi. Hopen Ajax-fans dat we veel verliezen en snel terugkeren? Ik snap het, maar ik kan er niet aan meewerken." Naast Onana en Ziyech speelt ook Bertrand Traoré mogelijk op het eindtoernooi in Gabon, het is nog niet bekend wat de huurling van Chelsea beslist.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner