22.10.2016 16:01

Gelegenheidsspits maakt indruk bij Cambuur

Sander van de Streek bereidt zich met SC Cambuur voor op het nieuwe seizoen. De Leeuwarders spelen een oefenwedstrijd tegen Altinordu FK. (22-07-2016)
Sander van de Streek bereidt zich met SC Cambuur voor op het nieuwe seizoen. De Leeuwarders spelen een oefenwedstrijd tegen Altinordu FK. (22-07-2016)

SC Cambuur boekte vrijdagavond een verdiende 4-2 zege op FC Oss. De Leeuwarders kenden een zeer onrustige week, maar konden dankzij uitblinker Sander van de Streek weer eens drie punten bijschrijven.

Van de Streek werd door interim-trainers Sipke Hulshoff en Arne Slot in de spits geposteerd en dat vertrouwen betaalde zich dubbel en dwars uit. De 23-jarige middenvelder was goed voor drie treffers in het duel met FC Oss en revancheerde zich daarmee voor zijn zwakke competitiestart. "Dit is heel belangrijk voor me", vertelde Van de Streek na afloop aan de Leeuwarder Courant.

De geboren Barnevelder moest opdraven als gelegenheidsspits, omdat Martijn Barto deze week met griepverschijnselen kampte. "Natuurlijk vind ik het jammer voor hem, maar dan moet ik opstaan. Dat ik vorige week niet in de basis stond (tegen FC Den Bosch, red.), daar baal je vreselijk van. Ik heb deze week hard getraind en dan moet je het de trainers moeilijk maken."

Van de Streek maakte in de zomer van 2014 de overstap van Vitesse naar SC Cambuur. De middenvelder kende een uitstekend eerste seizoen in dienst van de Leeuwarders, maar maakte afgelopen jaar geen indruk in de Eredivisie. Van de Streek was dit seizoen al goed voor vijf treffers in elf wedstrijden in de Jupiler League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner