22.10.2016 21:34

PSV weet eindelijk weer wat winnen is

PSV viert de 1-0 van Bart Ramselaar (l.) tijdens het competitieduel PSV - Sparta Rotterdam (22-10-2016).

PSV heeft zaterdagavond eindelijk weer een overwinning geboekt. De Eindhovenaren waren in eigen huis met 1-0 te sterk voor Sparta Rotterdam, dat lang mocht hopen op een gelijkspel.

Sparta begon brutaal in Eindhoven. De Rotterdammers namen de eerste tien minuten het initiatief en kregen via Craig Goodwin een aardige kans, maar zijn poging werd geblokt door Joshua Brenet. Na de eerste tien minuten nam PSV het heft in handen. De Eindhovenaren hadden via Brenet en Luciano Narsingh op voorsprong moeten komen, maar tweemaal bleek Sparta-doelman Roy Kortsmit een te grote sta-in-de-weg. Tussendoor kreeg Goodwin opnieuw een grote mogelijkheid, maar hij schoot recht op PSV-doelman Remko Pasveer af.

Tijdens de tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd. PSV was de bovenliggende partij, maar echt grote kansen wisten de Eindhovenaren lange tijd niet te creëren. De wedstrijd in het Philips Stadion leek in een 0-0 gelijkspel te eindigen, maar dertien minuten voor het einde kwam PSV toch tot scoren. Luuk de Jong had een slim passje op Bart Ramselaar in huis, die vervolgens oog in oog met Kortsmit rustig bleef: 1-0.

In de slotfase kreeg PSV via invallers Steven Bergwijn en Oleksandr Zinchenko nog kansen op meer, maar telkens bracht doelman Kortsmit redding. Dinsdagavond treffen PSV en Sparta elkaar weer, maar dan in het bekertoernooi op Het Kasteel.