22.10.2016 22:05

El Ahmadi: "Het is wel de Klassieker, hè"

Karim El Ahmadi fungeert als aanvoerder tijdens het Europa League-duel Feyenoord - Zorya Luhansk (20-10-2016).
Karim El Ahmadi fungeert als aanvoerder tijdens het Europa League-duel Feyenoord - Zorya Luhansk (20-10-2016).

Bij de Marokkaanse nationale ploeg speelt Feyenoorder Karim El Ahmadi samen met Ajacied Hakim Ziyech, maar de middenvelder van de Rotterdammers gaat zondagmiddag graag de strijd aan met zijn landgenoot.

"Kijk, ik zal Hakim niet met een vliegende tackle neerleggen. Maar het is wel de Klassieker zondag, hè", aldus de Feyenoorder in gesprek met het Algemeen Dagblad. Mocht Feyenoord weten te winnen van Ajax, dan is het gat naar de Amsterdammers acht punten. "Ook na zondag blijven PSV en Ajax titelkandidaten. Wij zijn geweldig aan het seizoen begonnen. Maar tegen NEC zag je zondag dat het al moeilijker ging."

"Feyenoord hoeft niet weg te kruipen voor een rol als titelkandidaat, al is het niet raadzaam om het echt wekelijks te gaan roepen. De lat ligt nu gewoon lekker hoog in de Kuip, zoals het hoort bij een topclub", aldus El Ahmadi, die in januari/februari waarschijnlijk een aantal wedstrijden bij Feyenoord moet missen vanwege de Afrika Cup. "Bij Feyenoord kunnen ze mijn afwezigheid wel een paar weken opvangen, denk ik."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner