24.10.2016 13:31

Jørgensen wil niet over de titel praten

Lasse Schöne (r.) probeert Nicolai Jørgensen van zich af te schudden tijdens het competitieduel Feyenoord - Ajax (23-10-2016).
Lasse Schöne (r.) probeert Nicolai Jørgensen van zich af te schudden tijdens het competitieduel Feyenoord - Ajax (23-10-2016).

Nicolai Jørgensen weet dat Feyenoord, ook na het competitieduel met Ajax (1-1), een voorsprong van vijf punten heeft op nummer twee Ajax, maar desondanks wil de Deense aanvaller het niet hebben over een kampioenschap.

"Als het over het kampioenschap gaat geef ik alleen maar saaie antwoorden", aldus de spits tegenover NUsport. "We moet nu niet praten over iets dat over zeven maanden misschien kan gebeuren. Daar kun je alleen maar nerveus van worden. Ik geniet liever van het goede spel van de afgelopen maanden. Tegen Ajax hebben we ook goed gespeeld. We hadden meer verdiend."

Jørgensen speelde zondag zijn eerste Klassieker. "Qua sfeer was het crazy. Een hele mooie ervaring, al zit er meer stress op dan bij een gewone wedstrijd", aldus de Deen, die afgelopen zomer overkwam van FC Kopenhagen. "Feyenoord - Ajax is ook niet te vergelijken met een topper in Denemarken. Dit is veel groter. Vooraf werd dat ook wel benadrukt door mijn teamgenoten. Er moest gewonnen worden, het hoefde niet per se mooi. Maar ja, nu hebben we aardig gespeeld, maar helaas dus niet gewonnen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner