24.10.2016 21:36

Real ziet in Tuchel toekomstige hoofdtrainer

Thomas Tuchel wordt nadrukkelijk gevolgd door Real Madrid. Volgens Hans-Joachim Watzke, algemeen directeur van Borussia Dortmund, heeft De Koninklijke interesse in de diensten van zijn trainer.

De 43-jarige Tuchel presteert uitstekend met Dortmund en wordt alom geprezen om zijn werkwijze. Volgens Watzke heeft Real Madrid daarom een oogje laten vallen op de oefenmeester. "Ik geloof van wel. Ik heb goed contact met de mensen bij Real Madrid en na afgelopen seizoen hebben ook zij vastgesteld dat Thomas een geweldige trainer is", laat de directeur van Dortmund weten bij ZDF.

Volgens Watzke is er echter geen sprake van een aanstaand vertrek van Tuchel. De oefenmeester heeft nog een contract tot de zomer van 2018 en een overstap naar Real is dan ook voorlopig niet aan de orde. "Hij is nog zo jong. Het is anders dan met een speler. In de komende twintig jaar kan hij nog zo’n stap maken. Wij zijn blij met hem."

Tuchel is sinds de zomer van 2015 trainer van Borussia Dortmund, nadat Jürgen Klopp besloot te vertrekken bij de Duitse club. Klopp leidde Dortmund naar grote successen, maar is tegenwoordig trainer bij Liverpool. Watzke sluit niet uit dat de oefenmeester in de toekomst terugkeert bij Borussia. "We hebben nog steeds veel contact, deze week nog. Je mag nooit iets uitsluiten, dus een terugkeer ook niet."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner