25.10.2016 10:03

Papiss Demba Cissé komt aan in China om te tekenen bij Shandong Luneng (12-07-2017).

Papiss Demba Cissé speelt tegenwoordig voor Shandong Luneng in China en het afgelopen weekend wist de 31-jarige Senegalees op een wel heel bijzondere manier te scoren.

Tijdens het duel met hoogvlieger Shanghai SIPG werd de oud-speler van onder meer Newcastle United en SC Freiburg in de 57e minuut aangespeeld. De Senegalees probeerde Shanghai SIPG-doelman Junling Yan te verrassen met een schot met links, maar Cissé raakte de bal dusdanig slecht dat de poging van de Senegalees makkelijk te verdedigen leek. Het schot ging echter, op wonderbaarlijke wijze, via zijn rechterbeen in het doel.

Cissé was bijzonder blij met het doelpunt, maar veel had Shandong Luneng niet aan de treffer. Op dat moment keek de club van Graziano Pellè, die net als Cissé negentig minuten op het veld stond, al tegen een 3-0 achterstand aan. Elkeson had twee keer gescoord en ook Hulk had al een treffer achter zijn naam staan. Uiteindelijk eindigde het duel in een 4-1 overwinning voor Shanghai SIPG.