26.10.2016 11:49

Müller: "Van Gaal meeste voor mij betekend"

Thomas Müller is van mening dat Louis van Gaal als trainer het meeste invloed op hem heeft gehad tijdens zijn loopbaan. De Nederlandse coach gaf de aanvallende middenvelder het vertrouwen. Inmiddels is Müller uitgegroeid tot een vaste waarde in het shirt van Bayern München.

Van Gaal was tussen 2009 en 2011 werkzaam voor de Bundesliga-club. "Voordat hij kwam had ik mijn debuut al gemaakt. Maar hij was degene die constant vertrouwen in me bleef houden. Hij was het die mij in het diepe gooide. Als ik het heb over de persoon die de meeste invloed heeft gehad op mijn carrière, dat moet ik Van Gaal zeggen", vertelt Müller aan Goal.

Müller werkte vervolgens ook met Pep Guardiola en staat nu onder leiding van Carlo Ancelotti. "Het is voor voetballers tijdens hun loopbaan altijd moeilijk om te praten over trainers, of dat nou over eerdere of een huidige trainer gaat. Het is moeilijk voor een speler om te zeggen wie zijn beste trainer was. Maar ik kan wel zeggen dat Van Gaal het meeste voor mij heeft betekend."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner