26.10.2016 18:04

Flesincident: Valencia boete, Barça schuldig

Valencia heeft een milde straf gekregen voor het flesincident, tijdens het duel met FC Barcelona. Bij het vieren van de winnende goal werden spelers van de Catalanen geraakt door flesjes uit het publiek, maar de schuld ligt ook bij de spelers zelf, zo is de mening van de Spaanse voetbalbond.

Valencia - FC Barcelona leek in een 2-2 gelijkspel te eindigen, maar vlak voor tijd mocht Lionel Messi een penalty nemen. De Argentijn schoot raak, waarna de 2-3 voor het thuisvak uitbundig werd gevierd. Supporters van Valencia konden zich niet inhouden en gooiden diverse objecten op het veld, Neymar en Luis Suárez gingen naar de grond.

"Zonder het gedrag van enkele herrieschoppers goed te keuren, moet er gesteld worden dat enkele gebaren en acties van FC Barcelona-spelers afkeurenswaardig waren", doelt de bond in een statement op het overdreven juichen van de uitploeg. Daarnaast neemt de Spaanse bond het zwaar op dat er blessures gesimuleerd werden. Beelden geven geen uitsluitsel, maar er wordt één speler geraakt en twee spelers gingen naar het gras.

"Geen enkele van deze acties horen thuis bij een sportevenement, waarin spelers en supporters harmonieus met elkaar om moeten gaan." Valencia kreeg naar aanleiding van het incident een boete van vijftienhonderd euro. Een laag bedrag, alhoewel de voetbalbond in Spanje wel stelde dat een herhaling van dit incident zwaardere gevolgen kan hebben.

Bekijk de beelden, vanaf 0.35, op onderstaand filmpje.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner