26.10.2016 19:10

Bosz ziet tijdelijk vertrek van Nouri niet zitten

Abdelhak Nouri (r.) wordt op de huid gezeten door Ahmed el Azzouti (l.) tijdens het bekerduel Kozakken Boys - Ajax. (26-10-2016)
Abdelhak Nouri (r.) wordt op de huid gezeten door Ahmed el Azzouti (l.) tijdens het bekerduel Kozakken Boys - Ajax. (26-10-2016)

Peter Bosz heeft in het bekerduel van Ajax met Kozakken Boys veel basisspelers rust gegeven. Dat biedt enkele jonge talenten de kans om zich in de kijker te spelen voor het eerste elftal. Bosz heeft veel vertrouwen in Matthijs de Ligt en Abdelhak Nouri.

Ajax speelt in een volledig andere basisopstelling tegen Kozakken Boys. Een bewuste keuze laat Bosz weten. "We zitten in een onwijs drukke periode en we hebben veel goede voetballers. Zij verdienen het ook om hun minuten te maken", laat de oefenmeester weten in gesprek met FOX Sports. Bosz heeft geen basisplaats ingeruimd voor routinier Heiko Westermann. De pas zeventienjarige De Ligt krijgt de voorkeur boven de Duitser.

Volgens Bosz betekent dat niet dat de rol van Westermann, die ook nauwelijks minuten maakt in de competitie, nu volledig is uitgespeeld bij Ajax. "Ik heb ook ergens gelezen dat Westermann nu helemaal buiten de boot valt, dat is ook een onzinverhaal", stelt de trainer van Ajax. "Normaal zou ik Westermann gewoon laten spelen, maar dit is een uitstekende gelegenheid om zo'n jongen ervaring op te laten doen. Westermann heeft al genoeg ervaring opgedaan."

Ook Nouri krijgt de kans om zich te laten zien in de hoofdmacht van Ajax. De aanvallende middenvelder maakt veel indruk in de Jupiler League, maar heeft zijn debuut in de Eredivisie nog niet gemaakt. Een tijdelijk vertrek is volgens Bosz geen optie. "Nee, ik geloof niet dat hij verhuurd moet worden", vertelt de oefenmeester. "Hij traint veel met ons mee en door die weerstand wordt hij een betere speler. Hij moet nog veel leren. Soms legt hij zijn tegenstander volledig de wil op, maar soms lukt dat ook totaal niet. Daar is nog veel progressie mogelijk. Ik ben daarom wel blij dat ik hem vanavond minuten kan geven."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner