26.10.2016 20:27

Van den Belt vol ambitie terug bij SC Cambuur

Gerald van den Belt keert volgende week dinsdag terug als directeur bij SC Cambuur. Hij krijgt de portefeuilles financiën en technische zaken in zijn takenpakket bij de Leeuwarders. Van den Belt is blij met zijn rentree bij de eerstedivisionist.

Van den Belt werd in een eerder stadium nog aangesteld als projectleider nieuw stadion bij SC Cambuur, maar keert nu per 1 november terug in een directeursfunctie. De Leeuwarders zaten sinds het vertrek van Henry van der Vegt zonder technische man in de directie en Van den Belt kreeg het verzoek dat takenpakket over te nemen. De oud-bestuurder van FC Twente heeft daarmee ingestemd.

De bestuurder hoopt dat hij niet eeuwig beide portefeuilles moet beheren, maar begrijpt dat het momenteel noodzakelijk is. "Het is een logisch gevolg van het feit dat Henry is weggegaan. Maar ik vind het erg jammer dat Henry er niet meer bij is. Het is altijd de intentie geweest om het met z'n drieën (met algemeen directeur Ard de Graaf, Van der Vegt en Van den Belt, red.) te gaan doen", laat hij weten aan de Leeuwarder Courant.

Van den Belt is vol ambities teruggekeerd bij SC Cambuur, dat momenteel op een twaalfde plaats staat in de Jupiler League. Over het toekomstperspectief van de gedegradeerde Leeuwarders is hij duidelijk. "Mijn horizon is dat we over drie jaar in een nieuw stadion en in de Eredivisie spelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner