26.10.2016 20:59

Allegri: "Zijn rentree is een enorme opsteker"

Juventus kan weer beschikken over Claudio Marchisio. De middenvelder was zes maanden uit de roulatie vanwege een knieblessure, maar heeft woensdagavond zijn rentree bij de Italiaanse landskampioen gemaakt.

Juventus speelt woensdagavond een competitieduel tegen Sampdoria en trainer Massimiliano Allegri laat Marchisio vanaf de aftrap meedoen. De middenvelder raakte op 17 april ernstig geblesseerd aan zijn knie toen hij met zijn voet vast kwam te zitten in het veld. Marchisio moest de rest van het seizoen toekijken en zag ook het EK in Frankrijk aan zijn neus voorbijgaan.

Allegri is erg blij met de terugkeer van Marchisio in de selectie van Juventus. "Zijn rentree is een enorme opsteker voor ons", vertelde de oefenmeester tijdens een persconferentie. "We moeten alleen niet vergeten dat hij meer dan zes maanden geen wedstrijd heeft kunnen spelen. Ik hoop dat hij tussen nu en de winterstop in december in ongeveer de helft van onze wedstrijden in actie kan komen."

"Ik zou echt heel blij als dat mogelijk is", vervolgt Allegri. "Het is erg moeilijk om hem consequent te laten spelen. Hij heeft heel lang moeten toekijken en heeft gewoon tijd nodig om te herstellen. Misschien kent hij een goede rentree, maar een terugval is ook heel goed mogelijk. We moeten daarom heel voorzichtig met hem omgaan en geen onnodige risico's met hem nemen." 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner