27.10.2016 09:01

Debutant Clement: "Zal het nooit vergeten"

Ajacied Pelle Clement (r.) scoort tijdens zijn debuut in het bekerduel Kozakken Boys - Ajax (26-10-2016).
Ajacied Pelle Clement (r.) scoort tijdens zijn debuut in het bekerduel Kozakken Boys - Ajax (26-10-2016).

Pelle Clement debuteerde woensdagavond namens Ajax tijdens het bekerduel met Kozakken Boys (6-1 overwinning) en wist gelijk tweemaal te scoren. De aanvaller annex aanvallende middenvelder zal zijn debuut niet snel meer vergeten.

Clement zat woensdagavond voor het eerst bij de wedstrijdselectie. "Ik hield nergens rekening mee, al wist ik natuurlijk dat het eerste zware wedstrijden in de Europa League en tegen Feyenoord achter de rug had. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten", aldus Clement tegenover Ajax TV. "Maandag en dinsdag mocht ik meetrainen, dan gaat het al kriebelen. Dan is het fantastisch dat je mee mag en ook nog een helft mag meespelen. Hier heb ik niet van durven dromen."

De debutant had slechts een aantal minuten nodig om te scoren. "Laten we die traditie erin houden, hè. Dit is een fantastische avond. Ik zal het nooit vergeten", aldus Clement, die twee keer een assist kreeg van Abdelhak Nouri. "We spelen al sinds de E'tjes met elkaar samen, we hebben niet eens meer oogcontact nodig om elkaar te vinden." Afgelopen zomer was er belangstelling voor Clement, maar besloot hij om te blijven. "Ik heb gesproken met de technische staf van het eerste, zij spraken het vertrouwen in mij uit. Ik ben hartstikke blij met mijn keuze. Dit is een beloning voor wat wij met z'n allen bij Jong Ajax laten zien."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner