27.10.2016 10:03

De Jong: "Voetbal is een sport van extremen"

PSV-aanvoerder Luuk de Jong geeft aanwijzingen tijdens het competitieduel PSV - Sparta Rotterdam (22-10-2016).
PSV-aanvoerder Luuk de Jong geeft aanwijzingen tijdens het competitieduel PSV - Sparta Rotterdam (22-10-2016).

PSV-aanvoerder Luuk de Jong baalt van de uitschakeling in het bekertoernooi, de slechte periode in de Eredivisie. Bovendien is de kans groot dat het avontuur van PSV in de Champions League ook geen vervolg krijgt, maar de spits weet dat PSV keihard moet blijven werken om het tij te keren.

"Voetbal is een sport van extremen", aldus de aanvaller in gesprek met De Telegraaf. "Je wilt dat het altijd goed gaat, maar soms zit het tegen. Zo is het leven ook. Het enige dat je dan kunt doen, is keihard werken om eruit te komen. Dat is wat we nu ook moeten blijven doen."

PSV is uitgeschakeld in de beker, hetzelfde scenario dreigt in de Champions League, terwijl PSV tevens een achterstand van zeven punten op koploper Feyenoord heeft. Het seizoen van PSV lijkt voortijdig te eindigen. "Natuurlijk moet je daarvoor oppassen. Daar moeten we echt volop mee bezig zijn. Het gat mag niet te groot worden in de competitie en we willen door in de Europa League, want de kans op een vervolg in de Champions League is wel heel klein geworden."

Aankomend weekend speelt PSV in Arnhem tegen Vitesse.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner