27.10.2016 10:30

VIDEO: Boufal beslist duel met heerlijke goal

Sofiane Boufal in actie tijdens het League Cup-duel Southampton - Sunderland (26-10-2016).
Sofiane Boufal in actie tijdens het League Cup-duel Southampton - Sunderland (26-10-2016).

Sofiane Boufal heeft Southampton woensdagavond hoogstpersoonlijk naar de volgende ronde van de League Cup geschoten. Arsenal is in de kwartfinale de volgende tegenstander van The Saints.

Het bleef woensdagavond lang 0-0 in het Saint Mary's stadion van Southampton, maar na 66 speelminuten besloot Southampton-aanwinst Boufal om de wedstrijd te beslissen. De Marokkaanse middenvelder kreeg de bal aan de linkerkant van het veld aangespeeld, controleerde de bal en haalde fenomenaal uit. Sunderland, met Nederlander Patrick van Aanholt in de basis, had geen antwoord op de wonderschone treffer van Boufal en is uitgeschakeld.

Boufal startte tegen Sunderland overigens pas voor de eerste keer in de basis bij Southampton. De Marokkaan kwam afgelopen zomer over van OSC Lille, maar kampte met blessureleed. De middenvelder debuteerde een week geleden tijdens het Europa League-duel met Internazionale (1-0 nederlaag) en werd afgelopen weekend tijdens de competitiewedstrijd tegen Manchester City (1-1) ook ingebracht door Southampton-trainer Claude Puel.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner