27.10.2016 12:24

Guardiola: "Kompany was niet geblesseerd"

Vincent Kompany werd woensdagavond tijdens het League Cup-duel met Manchester United (1-0 nederlaag) tijdens de rust gewisseld door Manchester City-trainer Pep Guardiola, maar de Belg heeft geen blessure opgelopen.

"Vincent Kompany was niet geblesseerd", zei de Spaanse coach tijdens de persconferentie na afloop van het League Cup-duel met The Red Devils. "Hij vertelde ons dat hij moe was en niet klaar voor de tweede helft. Positief punt is in ieder geval dat hij niet geblesseerd is." De verdediger kwam de afgelopen twee seizoenen slechts tot zestien competitiewedstrijden vanwege blessureleed.

Guardiola gaf tegen Manchester United onder meer jongelingen Pablo Maffeo en Aleix García het vertrouwen. "Ik ben trots op de jonge spelers en hoe ze zich hebben gepresenteerd. Op dit niveau moeten ze zorgvuldiger zijn in de laatste pass, maar dat is moeilijk tegen United. We zijn blij. Ik wil alles winnen, maar we gaan ons nu richten op de andere competities", aldus Guardiola, die inmiddels zes wedstrijden op rij niet meer wist te winnen met The Citizens.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner