27.10.2016 13:47

Bijen verbaasd door goede prestaties Twente

FC Twente werd voorafgaand aan het seizoen beschouwd als een mogelijke degradatiekandidaat, maar de Tukkers bezetten na tien speelrondes een knappe vijfde plaats in de Eredivisie. Ook verdediger Peet Bijen zag de goede sportieve prestaties niet aankomen.

"Ik was er persoonlijk wel vanuit gegaan dat het weer een moeilijk en bijzonder jaar zou worden. Dit is dan wel even schrikken, positief hoor", aldus Bijen in gesprek met RTV Oost. De 21-jarige verdediger is een belangrijke pion in het team van trainer René Hake. Bijen, die al twee keer werd verkozen in het Team van de Week van Voetbal.com, miste nog geen minuut in de Eredivisie.

De verdediger erkent dat het beter met hem gaat dan vorig seizoen. "Ik ben nu meer ervaren, speel met meer zelfvertrouwen en dat zie je terug", zegt Bijen. De verdediger zal de komende tijd de concurrentie krijgen van de van een blessure teruggekeerde Joachim Andersen. "Ik ga gewoon van mezelf uit. Ik zit vol zelfvertrouwen en zal gewoon op dezelfde voet doorgaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner