27.10.2016 14:21

Terugkeer Krul brengt Bosz in een lastig parket

Binnenkort staat Peter Bosz voor een lastige keuze. Wie wordt dit seizoen de eerste doelman van Ajax, André Onana of Tim Krul? De van Newcastle United gehuurde keeper is bijna terug van een blessure, maar Onana doet het tot nu toe uitstekend onder de lat.

Daags na het gewonnen bekerduel met Kozakken Boys (1-6) spreekt Bosz op de persconferentie over de twee doelmannen. "Ik vind dat Onana het uitstekend doet. Hij is het aan het waarmaken. Hij houdt vaak de nul en het elftal is ook beter gaan draaien sinds hij speelt."

Krul maakte donderdag bij een oefenduel tussen Ajax A1 en Jong Ajax eindelijk speelminuten. Als doelman van de beloften moest Krul liefst vijf keer de bal uit het net vissen, want het A1-team won met 5-0. "Krul moet straks echte wedstrijden spelen bij Jong Ajax. Dan kijken we daarna wat de volgende stappen zijn", aldus Bosz. Krul werd aanvankelijk gehaald als de opvolger van Jasper Cillessen, maar de doelman was nog niet helemaal hersteld van een blessure. Onana werd daarom voor de leeuwen gegooid en de Kameroener heeft meteen zijn kans gegrepen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner