27.10.2016 17:32

Van de Beek: "Maken het de trainer lastiger"

Donny van de Beek (m.) vindt in Werkendam een aantal Ajax-fans. Hij viert samen met de uitsupporters de 0-3 tegen Kozakken Boys. (26-10-2016)
Donny van de Beek (m.) vindt in Werkendam een aantal Ajax-fans. Hij viert samen met de uitsupporters de 0-3 tegen Kozakken Boys. (26-10-2016)

Met een talentvolle basisopstelling maakte Ajax woensdag indruk in de beker tegen de amateurs van Kozakken Boys. Donny van de Beek was één van de drie middenvelders en de jongeling beseft dat hij en zijn leeftijdsgenoten dicht tegen het eerste elftal aan zitten.

"Ik denk dat we het de trainer steeds moeilijker maken", stelt Van de Beek na de wedstrijd in de tweede ronde. Ajax won met 6-1, bij elk van de zes goals was wel een jeugdig talent betrokken. Zelf zorgde Van de Beek voor de assist bij de 3-0. De negentienjarige middenvelder maakte vorig seizoen al zijn debuut bij de selectie, in het huidige seizoen moet hij het mede door concurrentie doen met een plekje bij Jong Ajax.

"Als je al aan het eerste hebt geroken, is het best lastig om geduld te hebben", geeft Van de Beek eerlijk toe in gesprek met De Telegraaf. "Maar op dit moment zit er niks anders op dan elke wedstrijd mijn kwaliteiten te laten zien. Dan komt mijn echte kans vanzelf." Van de Beek speelde vijftien duels in het eerste elftal, waarvan drie in Europa. Voor Jong Ajax kwam hij 26 keer uit in de Jupiler League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner