27.10.2016 18:43

Flesincident houdt gemoederen alsnog bezig

Ondanks een uitspraak van de Spaanse sportliga, krijgt het flesincident in de slotfase van de wedstrijd Valencia - FC Barcelona een staartje. De Catalanen hebben het vertrouwen in Javier Tebas, de voorzitter van de liga, opgezegd.

Deze actie van FC Barcelona is het directe gevolg van uitspraken die Tebas deed na het incident. In de slotfase van Valencia - FC Barcelona benutte de uitploeg een penalty, waarna een groepje spelers van de grootmacht het doelpunt voor een tribune met thuissupporters vierde. Fans van Valencia pikten dit niet en gooiden flesjes naar de feestvierende spelers. Neymar en Luis Suárez gingen daarop naar de grond.

"Zonder het gedrag van enkele herrieschoppers goed te keuren, moet er gesteld worden dat enkele gebaren en acties van FC Barcelona-spelers afkeurenswaardig waren", stelde de sportliga in een reactie op het incident. Valencia kreeg een kleine boete van vijftienhonderd euro, maar FC Barcelona werd dus aangewezen als mede-schuldige. Deze instelling van de sportliga schoot FC Barcelona in het verkeerde keelgat.

"Zijn uitspraken zijn ongepast voor een sportbestuurder. De club legt de zaak bij het CAS, zodat zij kunnen beoordelen of er maatregelen moeten worden genomen", is de uitleg van voorzitter Josep Maria Bartomeu op de clubwebsite van FC Barcelona. Het CAS kan vergeleken worden met een rechtbank, maar het tribunaal houdt zich alleen bezig met sportzaken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner