27.10.2016 22:01

Völler erkent druk bij zwalkend Leverkusen

Er werden voorafgaand aan dit seizoen mooie dingen verwacht van Bayer Leverkusen, maar de Werkself bakken er vooralsnog heel weinig van. Na een beschamende bekernederlaag is het crisis in de BayArena.

In de DFB-Pokal is het klaar nadat derdedivisionist Sportfreunde Lotte de strafschoppen beter nam. Trainer Roger Schmidt, geschorst na een woordenwisseling met collega Julian Nagelsmann van TSG Hoffenheim, staat derhalve onder druk en directeur Rudi Völler erkent dat de problemen ernstig zijn, maar hij steunt zijn trainer nog. "We moeten de komende drie wedstrijden laten zien wie we zijn en het is mijn wens dat we dat met Roger doen", aldus de voormalige trainer van de Duitse nationale ploeg.

Het is voor het eerst in zijn carrière dat Schmidt de wind stevig tegen heeft. Bij Red Bull Salzburg en aanvankelijk ook bij Leverkusen leek alles wat de Zwitser aanraakte in goud te veranderen, maar nu is dat anders. Zaterdag wacht de lastige uitwedstrijd bij Wolfsburg, woensdag moet in Londen tegen Tottenham Hotspur worden gespeeld en vlak voor de interlandpauze speelt de ploeg thuis tegen SV Darmstadt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner