27.10.2016 22:29

Gent verslaat Ajax-opponent in fletse topper

KAA Gent heeft donderdagavond in eigen huis de aansluiting met de top in de Belgische Jupiler Pro League behouden. De ploeg van Hein Vanhaezebrouck was met 1-0 te sterk voor Standard Luik door een treffer van Kalifa Coulibaly.

In de Ghelamco Arena hadden beide ploegen in de eerste helft moeite met elkaar de wil op te leggen. Standard leek vroeg op voorsprong te komen via Adrien Trebel, maar het doelpunt werd geannuleerd. De rest van de eerste helft was niet te genieten, en na de pauze werd het niet veel beter. Edmilson kreeg wederom voor de bezoekers een goede kans, maar miste oog in oog met Yannick Thoelen.

Twintig minuten voor tijd was het dan Coulibaly die met een kopbal het matige treffen in Gents voordeel besliste, al kregen Edmilson en vooral Renaud Emond nog grote kansen om een punt mee naar Wallonië te nemen. Gent staat vijfde, vijf punten achter de verrassende leider Zulte-Waregem. Het wipt over Standard heen, dat twee punten en twee posities slechter af is. Elders in de competitie kwamen Waasland-Beveren en Excelsior Moeskroen niet tot scoren: 0-0.