28.10.2016 09:11

Feyenoord hield blessure Berghuis bewust stil

Het haar van Steven Berghuis danst tijdens het competitieduel Feyenoord - ADO Den Haag (11-09-2016).
Het haar van Steven Berghuis danst tijdens het competitieduel Feyenoord - ADO Den Haag (11-09-2016).

Steven Berghuis blijkt al enige tijd last te hebben van zijn ribben. De vleugelaanvaller is niet honderd procent inzetbaar voor Feyenoord vanwege gekneusde ribben. De Rotterdamse club besloot de kwetsuur bewust stil te houden.

"Die kwetsuur liep ik al op uit bij PSV na een beuk van Jetro Willems", vertelt Berghuis in gesprek met De Telegraaf. Feyenoord bracht de blessure niet naar buiten, omdat Berghuis nog wel in staat is om in te vallen. De club wilde daarmee voorkomen dat tegenstanders zich bewust op de ribben van Berghuis gingen richten. Daarnaast wilde trainer Giovanni van Bronckhorst hem bij de groep houden.

"De trainer gaf aan dat hij wilde dat hij mij er graag bij houdt voor wanneer het nodig is voor het team. En als het nodig is wil ik er ook zijn voor Feyenoord. Dat lukte tegen NEC Nijmegen en bij vlagen ook tegen Ajax. Om er helemaal uit te blijven was geen optie, omdat je dan weer achterop en uit je ritme raakt."

"Ik zeg natuurlijk ook niet zomaar af voor Oranje. Ik kan ook wel spelen, maar heb er wel last van. Het gaat gelukkig steeds beter", besluit de vleugelaanvaller.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner