30.10.2016 22:00

Tiental Waasland-Beveren verslaat Anderlecht

Anderlecht heeft zich zondagavond in de Belgische voetbalcompetitie geblameerd. Waasland-Beveren, dat voorlaatste stond en vrijdag trainer Stijn Vreven ontsloeg, was met 2-1 te sterk voor de topclub uit Brussel.

De thuisploeg behaalde die overwinning bovendien met een man minder. Ibrahima Seck haalde na een halve minuut de doorgebroken Łukasz Teodorczyk neer en kreeg een rode kaart. Het was de snelst gegeven rode kaart ooit in de hoogste Belgische voetbalafdeling. Waasland-Beveren kwam in de negende minuut via Zinho Gano voor.

Direct daarna zorgde Teodorczyk voor de gelijkmaker, en leek het een kwestie van tijd voordat Anderlecht verder uit zou lopen. Jens Cools bracht Waasland-Beveren in de 32e minuut echter opnieuw aan de leiding, en dit keer hield het team wel stand. Anderlecht profiteerde zo niet van het gelijkspel tussen koploper Zulte Waregem en Club Brugge (0-0) van zaterdag.