31.10.2016 19:09

Ajax en Feyenoord krijgen ervaren arbiter

De Europese wedstrijden van Ajax en Feyenoord worden donderdag door ervaren leidsmannen gefloten. Ajax krijgt tegen Celta de Vigo te maken met de Pool Paweł Raczkowski, Zorya Lugansk - Feyenoord wordt gefloten door Jakob Kehlet.

Beide mannen floten meer dan honderd wedstrijden in eigen land, terwijl ze ook tegen een debuut in de Champions League aanzitten. Kehlet floot nog nooit eerder een wedstrijd met een Nederlandse ploeg, Raczkowski floot Ajax al één keer eerder in Europa, terwijl hij de fluit ook hanteerde tijdens een interland van Jong Oranje. In de wedstrijd van Ajax, tegen Molde FK, deelde hij vier gele kaarten uit aan de Amsterdammers.

AZ, de derde Nederlandse ploeg die donderdag in actie komt in de Europa League, speelt onder leiding van Davide Massa tegen Maccabi Tel Aviv. De Italiaan floot net geen tachtig wedstrijden in de Serie A, maar is geen vaste keuze op het hoogste niveau. AZ vecht tegen de formatie uit Israël voor de laatste kans in Europa. Ajax en Feyenoord staan er een stuk beter voor.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner