01.11.2016 09:30

TvdW: Karsdorp toont wederom zijn klasse

Elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. Op basis van deze verzamelde cijfers komen wij met een Team van de Week. Het gemiddelde cijfer per speler staat vermeld in de spelersranking, waarbij we aan het eind van het seizoen de balans opmaken.

Feyenoord – sc Heerenveen kan dit seizoen zeker tot een topper in de Eredivisie gerekend worden. Het is dan ook niet verrassend dat we van deze ontmoeting van zondagmiddag drie spelers treffen in het Team van de Week. Rick Karsdorp was niet alleen de beste Feyenoorder, de verdediger was veruit de beste speler van afgelopen weekend. Met goede aanvallende acties én verdedigende acties was de rechtsback van Feyenoord bepalend. Vlak voor rust maakte Karsdorp de 2-1 en krijg een 7.63 toegewezen voor zijn optreden.

Terence Kongolo speelde ook een dijk van een wedstrijd tegen sc Heerenveen. Vandaar dat de verdediger ook terug te vinden is in het Team van de Week. Kongolo krijgt een 6.88 van de kenners. De uitblinker aan de andere kant was, niet verrassend gezien zijn prestaties van dit seizoen, Stijn Schaars. De aanvoerder van de Friese club kreeg net als Kongolo een 6.88 voor zijn optreden in de topper van zondag.

Jonge debutant

De grootste verrassing van speelronde 11 van de Eredivisie was toch wel Ferdi Kadıoğlu. De jonge aanvallende middenvelder van NEC viel in tegen FC Utrecht en drukte zijn stempel op de wedstrijd. Het pas net 17 jaar geworden talent scoorde na een uur spelen de gelijkmaker tegen FC Utrecht en liet met diverse acties zien over een hele dosis talent te beschikken. Kadıoğlu krijgt voor zijn goede spel een 7.25.

Op vrijdagavond kwam Roda JC in actie. De ploeg uit Limburg nam het op tegen FC Twente en punt mee uit Enschede. Doelman Benjamin van Leer was een plaag voor de Twente aanval en hield zijn doel schoon. Ook Spartaan Denzel Dumfries was weer in vorm. De verdediger, die de laatste weken vaak terug te zien is in het Team van de Week, haalde met een 6.88 weer een plekje in deze selectie.

IJsselderby

Zondagmiddag werd ook de IJsselderby gespeeld. PEC Zwolle won met 3-1 van Go Ahead en twee spelers speelden zich in de kijker en keren daarom ook terug in het Team van de Week. Queensy Menig opende de score in Zwolle en Mustafa Saymak tekende voor de 2-1. Menig kreeg een 6.88 en de in Deventer geboren Saymak scoorde een 7.13.

PSV wist zaterdagavond met 0-2 te winnen in Arnhem van Vitesse. Gastón Pereiro was met twee doelpunten de grote man bij de regerend landskampioen. Na ruim tien minuten spelen opende de Uruguayaan de score op aangeven van Bart Ramselaar. Ook Ramselaar krijgt een plaatse in het Team van de Week vanwege zijn goede prestatie. Hij krijgt, net als Pereiro, een 7.25. Tot slot Kasper Dolberg. De aanvaller van Ajax scoorde ditmaal niet, maar was wel de belangrijke aangever bij het openings- en tevens enige doelpunt van de wedstrijd. Hij was de beste Ajacied in de wedstrijd tegen SBV Excelsior.

Door: Thomas Mulder

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner