01.11.2016 22:34

Manchester City wint voetbalshow van Barça

Kevin De Bruyne zet Manchester City met een rake vrije trap op een 2-1 voorsprong tegen FC Barcelona. (01-11-2016)

Manchester City heeft op geweldige wijze revanche genomen voor de oorwassing van twee weken geleden tegen FC Barcelona. In Manchester gaven beide teams dinsdagavond een voetbalshow weg waarin City met 3-1 aan het langste eind trok. De strijd om de koppositie ligt daardoor weer volledig open in groep C van de Champions League.

Dat de verdediging van Manchester City een zware avond zou krijgen was vanaf de eerste minuut duidelijk. FC Barcelona klapte er vol op en greep de tegenstander bij de keel. De thuisploeg had moeite om het elftal bij elkaar te houden. Ongeveer na een kwartier spelen had City een antwoord op de speelwijze van Barcelona door ook zelf vroeg druk te zetten. Barcelona kwam na twintig minuten desondanks volledig terecht op voorsprong in Manchester. Messi pikte de bal rondom de eigen zestien op, gaf een dieptepass op Neymar om vervolgens op rand zestien het leder terug te krijgen van de Braziliaan en in de korte hoek binnen te prikken: 0-1.

Wat volgde waren twintig minuten waarin de verdediging van City het niet wist waar het moest zoeken. Aan alle kanten kwamen de aanvallers van Barça voorbij, alleen ontbrak het aan de afronding. Neymar verraste bijna doelman Willy Caballero in de korte hoek, waarna de keeper even later door John Stones werd gered bij een schot van André Gomes. City was op dat moment klaar voor de genadeklap, maar sloeg zelf uit het niets toe. Barça ging achterin in de fout, waarna İlkay Gündoğan op aangeven van Raheem Sterling de bal in een leeg doel tikte. Fernandinho was direct daarna zelfs dicht bij de 2-1, waardoor City uit ogenschijnlijk verslagen positie terug was in het duel.

In de tweede helft voltrok zich een geweldige wedstrijd waarin Manchester City de beste kansen had. Raheem Sterling kwam vroeg in het tweede bedrijf tegenover de keeper te staan. Door zijn aanname was hij niet in staat de bal tussen de palen te krijgen. Dat lukte Kevin De Bruyne vervolgens wel met een vrije trap vanaf rand zestien. Met een lastige curve schoot hij de bal hoog in de hoek van keeper Marc-André ter Stegen. De thuisploeg probeerde daarna door te drukken om op een grotere voorsprong te komen.

De Bruyne dacht dat te doen, maar kwam een teenlengte te kort om de bal binnen te glijden. Aan de andere kant had André Gomes een opgelegde kans op aangeven van Luis Suárez. Hij schoot vanaf vijftien meter de bal snoeihard op de lat. In dezelfde minuut raakte De Bruyne met een geplaatste poging de buitenkant van de paal. Uiteindelijk kreeg City alsnog loon na werken met de tweede treffer van Gündoğan. Hij tikte van dichtbij binnen nadat de bal via de op de grond liggende Agüero terug de zestien in kwam: 3-1. Barcelona was in de tweede helft absoluut niet bij machte om het niveau van de eerste veertig minuten te evenaren.

Door de overwinning tijdens de voetbalshow met FC Barcelona doet City weer volop mee voor de bovenste plekken in de groep. De achterstand op de Catalanen is nu nog maar twee punten. Borussia Mönchengladbach haakt af door een gelijkspel tegen Celtic en moet zich hoogstwaarschijnlijk tevredenstellen met een derde plek.

Door: Robin Tibbe