03.11.2016 21:20

Monsterscores in Europa, Aduriz maakt er vijf

De Europa League heeft maar weer eens bewezen dat het niet zomaar onder doet voor de Champions League. Op het eerste deel van de donderdagavond waren er flink wat uitschieters qua scores, terwijl spits Aduriz een record vestigde met vijf goals in één duel.

De Spaanse spits werd vorig seizoen al topscorer van de Europa League en is door de wedstrijd tegen KRC Genk hard op weg om dit opnieuw te presteren. De aanvaller van Athletic Bilbao scoorde voor rust al drie keer tegen de Belgen, na rust maakte hij het handjevol compleet. Aduriz scoorde drie van zijn vijf doelpunten vanaf de stip, KRC Genk scoorde drie keer een aansluitingstreffer. Aduriz is de eerste speler die in één duel vijf keer scoort in de Europa League, daarnaast is hij ook de eerste die drie goals vanaf de stip maakt in één wedstrijd.

Ook bij Austria Wien - AS Roma ging het bijzonder hard. Binnen twintig minuten was er drie keer gescoord, twee keer door de Italianen. Edin Džeko zette zijn goede seizoen vervolgens goed door met de 1-3, Radja Nainggolan gooide de wedstrijd met de 1-4 in het slot. De thuisploeg scoorde vlak voor tijd nog een eretreffer, maar voor verdere invloed kwam dat doelpunt te laat.

1. FSV Mainz 05 kreeg donderdagavond voetballes van RSC Anderlecht. De Belgen kwamen vroeg op voorsprong tegen de Duitsers, maar Pablo de Blasis maakte de vroege openingstreffer na een kwartier al ongedaan. Dit bleek het enige wapenfeit van FSV Mainz, vlak voor en na rust werd het 4-1, in de slotfase liep RSC Anderlecht uit naar een 6-1 overwinning.

In de groep van Feyenoord verraste Fenerbahçe Manchester United. Moussa Sow scoorde op fantastische wijze de openingstreffer, Jeremain Lens maakte er via een rake vrije trap 2-0 van. Wayne Rooney maakte vlak voor tijd de aansluitingstreffer, maar ook met Zlatan Ibrahimović lukte het Manchester United niet om tot 2-2 te komen. Zlatan verving na een half uur spelen al Paul Pogba.