04.11.2016 11:45

Kobayashi verdient oproep voor selectie Japan

Yuki Kobayashi (l.) vecht om de bal met Dejan Trajkovski (r.) tijdens het competitieduel sc Heerenveen - FC Twente (10-09-2016).
Yuki Kobayashi (l.) vecht om de bal met Dejan Trajkovski (r.) tijdens het competitieduel sc Heerenveen - FC Twente (10-09-2016).

Yuki Kobayashi is bezig aan een prima eerste seizoen voor sc Heerenveen en dat valt ook op in zijn geboorteland. De middenvelder is door bondscoach Vahid Halilhodžić opgeroepen voor het nationale elftal van Japan. Op 15 november spelen de Japanners een interland tegen het Saoedi-Arabië van bondscoach Bert van Marwijk.

Op 11 november speelt Japan eerst nog een oefeninterland tegen Oman. Heerenveen nam de 24-jarige speler afgelopen zomer over van Jubilo Iwata. In Friesland neemt de middenvelder een defensieve rol op zich. Afgelopen zomer maakte Kobayashi zijn debuut voor Japan tijdens een oefenwedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina (1-2 nederlaag).

Kobayashi kreeg vervolgens geen oproep voor de kwalificatiewedstrijden tegen de Verenigde Arabische Emiraten, Thailand, Irak en Australië. Japan staat op dit moment derde in de groep met zeven punten. Saoedi-Arabië staat bovenaan met tien punten. De eerste twee landen plaatsen zich rechtstreeks voor het WK in Rusland, de nummer drie moet play-offs spelen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner