05.11.2016 11:30

Lombaerts: "Het kan allemaal snel veranderen"

België-verdediger Nicolas Lombaerts zingt het volkslied voor de interland tegen Schotland. (07-05-2014)
België-verdediger Nicolas Lombaerts zingt het volkslied voor de interland tegen Schotland. (07-05-2014)

Nicolas Lombaerts baalt flink dat hij niet is opgeroepen voor het nationale elftal van België. Bondscoach Roberto Martínez liet voor de interlands tegen Nederland en Estland enkele gevestigde namen buiten de groep. Ook Radja Nainggolan ontbreekt in de definitieve selectie.

"Mijn enige kwaliteit blijkt tegenwoordig mijn ervaring te zijn en voor de rest kan ik blijkbaar niet meer voetballen", zo reageert Lombaerts tegenover het Gazet van Antwerpen. De centrale verdediger speelt zijn duels voor Zenit Sint-Petersburg. Martínez achtte de aanwezigheid van Vincent Kompany voldoende. "Het kan allemaal snel veranderen in een loopbaan."

"Van een mogelijke basisplaats op het EK naar er niet meer bij. Nogmaals het bewijs dat je alleen aan jezelf moet denken." Lombaerts probeert ook de positieve kant van de situatie te bekijken. Nu is er meer tijd voor zijn dochtertje. "Maar ik zal des te blijer zijn om eindelijk nog eens mijn dochter te zien, want dat heb ik door de vorige wedstrijd tegen Gibraltar moeten missen. Zij is veel belangrijker."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner