06.11.2016 19:39

Klaassen: "Hebben twee punten verspeeld"

Van dichtbij weet Davy Klaassen (l.) de 1-2 tegen AZ binnen te tikken. (06-11-2016)
Van dichtbij weet Davy Klaassen (l.) de 1-2 tegen AZ binnen te tikken. (06-11-2016)

Na een rumoerige voorbereiding, met Nemanja Gudelj die uit de selectie werd gezet, pakte Ajax op bezoek bij AZ één punt (2-2). Aanvoerder Davy Klaassen wilde echter de volle drie punten en reageerde ook op de problemen binnen de selectie.

Na een slechte eerste helft, herpakte Ajax zich in het tweede bedrijf. De achterstand werd omgezet in een voorsprong, maar AZ kwam toch nog terug. Klaassen was teleurgesteld. "Hebben twee punten verspeeld, zeker gezien de tweede helft. In de eerste helft deden wij het niet goed."

"Ik verwacht dat we richting de eerste plek gaan en in ieder geval niet nog meer punten gaan verspelen. Na de interlandbreak krijgen we een paar lastige tegenstanders, maar als wij zo spelen als in de tweede helft, moet dat lukken", aldus Klaassen in gesprek met de NOS.

Waar Klaassen vorig seizoen als aanvallende middenvelder veelvuldig voor de goal kwam, heeft de 23-jarige middenvelder onder Peter Bosz een controlerende rol tussen Lasse Schöne en Hakim Ziyech. "Het ligt me prima. Het zijn allebei spelers die lekker kunnen voetballen. Daar kan ik met mijn loopacties goed in meespelen."

Nadat Anwar El Ghazi werd teruggezet naar Jong Ajax, kon ook Gudelj het niet opbrengen om op de bank plaats te nemen. De Serviër werd uit de selectie gezet en de onvrede bij de bankzitters lijkt toe te nemen. Als aanvoerder heeft Klaassen een belangrijke rol.

"Ik probeer het team bij elkaar te houden. Iedereen moet dezelfde gedachten houden, hoe moeilijk het ook is. Je probeert op de trainingen te kijken hoe die jongens trainen en dat is prima, daar ligt het niet aan. Maar het blijkt soms lastig om te focussen. Het is zonde voor ons, voor Gudelj en voor Ajax."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner