07.11.2016 20:32

Geduld FC Eindhoven flink op de proef gesteld

FC Eindhoven hoopt na de winterstop te kunnen beschikken over Leonardo. De geboren Braziliaan traint al sinds de voorbereiding mee bij de eerstedivisionist, maar speelde nog geen minuut bij de ploeg van Ricardo Moniz. Leonardo wacht nog altijd op een Nederlands paspoort.

Zonder Nederlands paspoort is de komst van Leonardo onhaalbaar voor FC Eindhoven. Als contractspeler van buiten de Europese Unie moet de aanvaller een bepaald bedrag verdienen, maar dat is voor de huidige nummer twaalf van de Jupiler League financieel niet op te brengen. Technisch manager Harm van Veldhoven verwacht, als de 33-jarige aanvaller eenmaal zijn paspoort heeft, geen problemen tijdens de onderhandelingen met de oud-speler van Feyenoord, Ajax en NAC Breda.

Het was aanvankelijk de bedoeling om Leonardo vanaf oktober speelgerechtigd te krijgen, maar dat is niet gelukt. "Zijn dossier moet worden aangevuld, met een soort inburgeringscursus", legt Van Veldhoven uit aan het Eindhovens Dagblad. De aanvaller is daarom tijdelijk teruggekeerd naar zijn geboorteland. "Leonardo heeft al twaalf jaar gespeeld in Nederland, maar dit zijn nou eenmaal de regels."

"Hij moet in Brazilië een cursus volgen", vervolgt Van Veldhoven. "Daar wordt onder meer gekeken naar de beheersing van de taal. We hebben afgesproken dat hij daarna weer terugkeert naar de club. Vervolgens kunnen wij het verder afhandelen." FC Eindhoven hoopt nu vanaf januari te kunnen beschikken over Leonardo. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner