07.11.2016 22:18

Witsel is vastberaden: "Ik ga naar Juventus"

Axel Witsel heeft al een tijdje zijn zinnen gezet op een transfer naar Juventus. De Belgische middenvelder speelt nu nog voor Zenit St. Petersburg, maar hoopt zo snel mogelijk de overstap naar de Italiaanse landskampioen te maken.

Afgelopen zomer probeerde Juventus Witsel al naar Milaan te halen, maar toen ketste een deal met Zenit af. De Oude Dame gaat in de winterstop opnieuw een poging wagen. "Het is altijd fijn om te horen dat een club als Juventus je nog steeds wil hebben", zei Witsel tegen het Belgische RTBF. "Of ik naar Juventus ga? Dat gaat gebeuren. Ik weet op dit moment nog niet wanneer. Of het nou januari of juni is, ik blijf hier mijn wedstrijden spelen en dan zie ik wel wat er gebeurt."

Het contract van Witsel loopt nog door tot de zomer van 2017. Mochten beide clubs niet tot overeenstemming komen in de winterstop, dan kan de middenvelder een paar maanden later transfervrij vertrekken uit Rusland. Wanneer Witsel in januari naar Italië vertrekt, kan hij ook uitkomen in de Champions League. Zenit komt dit seizoen niet uit in het miljoenenbal.

Woensdag neemt Witsel het met België op tegen het Nederlands elftal. De 27-jarige middenvelder kijkt uit naar de burenruzie. "Er is zeker een bepaalde rivaliteit tussen de landen. Het zijn altijd harde wedstrijden geweest, maar wel op een goede manier. Het is een vriendschappelijke wedstrijd, maar eigenlijk ook niet omdat ze onze rivaal zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner