15.11.2016 09:32

Kobayashi vecht voor kans bij Japanse ploeg

Yuki Kobayashi krijgt speelminuten tijdens de oefeninterland Japan - Oman (11-11-2016).
Yuki Kobayashi krijgt speelminuten tijdens de oefeninterland Japan - Oman (11-11-2016).

SC Heerenveen-middenvelder Yuki Kobayashi ziet dat een nieuwe generatie zijn kans grijpt bij de nationale ploeg van Japan. De middenvelder van de Friezen hoopt onderdeel uit te mogen maken van de vaste kern.

Onlangs was Kobayashi trefzeker tijdens de oefeninterland tegen Oman (4-0), maar dinsdagochtend (Nederlandse tijd) spelen de Japanners een WK-kwalificatiewedstrijd tegen het Saoedi-Arabië van Bert van Marwijk. "Deze wedstrijd is niet meer bedoeld om te leren, maar direct erg belangrijk", aldus Kobayashi tegenover De Telegraaf. "Ik ben erg blij erbij te zijn. Er komt een nieuwe generatie door in Japan. Ik hoor daarbij en moet vechten om in de ploeg te komen. Daar heb ik veel vertrouwen in."

Shinji Kagawa en Keisuke Honda kent men in Nederland ook, maar Kobayashi roemt een ander tweetal. "Zoals Hiroshi Kiyotake (Sevilla, red.). Hij is erg slim, weet altijd precies wat er om zich heen gebeurt en handelt en passt daardoor erg snel. Ook Hotaru Yamaguchi, die nu weer in Japan speelt Cerezo Osaka, vorig jaar Hannover 96, red.), is een speler die ik graag zie voetballen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner