16.11.2016 03:13

Argentinië wint van Colombia, debuut Sánchez

Argentinië heeft in de kwalificatiewedstrijd voor het WK 2018 een belangrijke overwinning geboekt op Colombia. De Argentijnen wonnen dinsdag onder aanvoering van Lionel Messi met 3-0 van de Colombianen waar Ajax-verdediger Davinson Sánchez zijn debuut maakte.

Argentinië ging met de pijnlijke nederlaag tegen Brazilië in het achterhoofd direct fel van start. Na tien minuten schoot sterspeler Messi raak. Een heerlijke vrije trap via de onderkant van de lat was onhoudbaar voor de Colombiaanse doelman David Ospina. Met een goedgeplaatste kopbal van Lucas Pratto op aangeven van Messi verdubbelde Argentinië niet veel later de voorsprong.

De Argentijnen behielden de rest van de wedstrijd de controle. Vlak voor het einde maakte Angel di Maria, op aangeven van wederom Messi, de derde van de avond. Sánchez kende zo een teleurstellend debuut. De Colombiaanse verdediger van Ajax speelde de hele wedstrijd mee.

Colombia zakt in de Zuid-Amerikaanse wk-kwalificatiepoule naar de zesde plaats. Naast Argentinië gingen ook Chili en Ecuador over de Colombianen heen in de rangschikking. Ecuador won eerder op de avond met 3-0 van Venezuela.

Chili won in een enerverende wedstrijd van Uruguay met 3-1. Arsenal-speler Alexis Sánchez was met twee doelpunten de grote man aan Chileense zijde. Nadat Edinson Cavani Uruguay op voorsprong zette en Eduardo Vargas vlak voor rust gelijkmaakte, besliste Sánchez met twee doelpunten in de tweede helft de wedstrijd.