16.11.2016 16:35

Jurjus terug op De Vijverberg: "Was genieten"

Jong Oranje-doelman Hidde Jurjus heeft het naar zijn zin tijdens de oefeninterland Jong Oranje - Jong Portugal op De Vijverberg (15-11-206).
Jong Oranje-doelman Hidde Jurjus heeft het naar zijn zin tijdens de oefeninterland Jong Oranje - Jong Portugal op De Vijverberg (15-11-206).

Hidde Jurjus verruilde afgelopen zomer De Graafschap voor PSV, maar dinsdagavond keerde de sluitpost met Jong Oranje terug op De Vijverberg. Jong Oranje wist Jong Portugal in Doetinchem op een gelijkspel (1-1) te houden.

"Het was genieten", aldus de sluitpost uit Lichtenvoorde tegenover De Gelderlander. "Er zaten veel bekenden op de tribune, ik zag ook een paar vlaggen van Longa (club uit Lichtenvoorde waar Jurjus begon met voetballen, red.). Dat zijn leuke dingen."

Helemaal tevreden was Jurjus niet na afloop van het duel met de Portugezen. Iuri Medeiros liet Jurjus kansloos met een vrije trap. "Die goal moet ik mezelf aanrekenen. Ik zag hem te laat aankomen", aldus de goalie, die in de slotfase nog een aantal belangrijke reddingen moest verrichten. "Zo stapte ik toch met een goed gevoel van het veld."

Aankomend weekend speelt Jurjus - weliswaar niet op De Vijverberg - mogelijk tegen zijn oude club De Graafschap. De Superboeren gaan maandag namelijk op bezoek bij Jong PSV. "Helemaal zeker is het nog niet. Het hangt er bijvoorbeeld van af of Jeroen Zoet weer fit is. Maar ik hoop dat ik speel."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner