19.11.2016 12:10

Verrassende koploper wijzigt doelstelling niet

De spelers van MVV gaan uit hun dak na de gewonnen derby tegen Fortuna Sittard. In het stadion van de rivaal wordt een feestje gevierd met de uitsupporters. (18-11-2016)
De spelers van MVV gaan uit hun dak na de gewonnen derby tegen Fortuna Sittard. In het stadion van de rivaal wordt een feestje gevierd met de uitsupporters. (18-11-2016)

Na de overwinning op rivaal Fortuna Sittard kregen de supporters van MVV een extra verrassing in de schoot geworpen. Omdat VVV-Venlo op bezoek bij NAC Breda niet won, is MVV de nieuwe koploper. Trainer Ron Elsen gaat echter niet naast de schoenen lopen.

"Heb jij weleens een ploeg kampioen zien worden in november?", blijft de trainer van de formatie uit Maastricht broodnuchter. "Wij veranderen onze doelstelling echt niet. Het gaat erom dat we er in april-mei bij zijn, een mooie plek veroveren en dan kunnen pieken", kijkt Elsen voor de camera van FOX Sports vooruit naar de play-offs aan het einde van het seizoen.

"Wij spelen net als een aantal andere ploegen elke week weer volle bak voor de drie punten. Vooralsnog levert dat een heel mooie klassering op, maar ik denk dat de verschillen heel klein zijn", werpt de trainer van MVV zijn blik op de ranglijst. MVV staat na veertien wedstrijden eerste met 29 punten, maar VVV-Venlo en Almere City volgen met één puntje minder.

"Zoals het nu gaat is heel aardig. Als we hier zouden verliezen, werden we niet nerveus. Als we achtste op de ranglijst zouden staan, zou dat voor deze ploeg ook best aardig zijn. We staan nu eerste, maar dat verandert onze doelstelling niet." MVV hoopt na dit seizoen deel te nemen aan de play-offs, met een periodetitel of een plek bij de eerste vijf hebben de Limburgers een betere uitgangspositie in de eindstrijd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner