20.11.2016 20:58

Klaassen: "Dit is hoe we het graag zien"

Davy Klaassen (r.) wint namens Ajax het kopduel van NEC'er Gregor Breinburg (l.). (20-11-2016)
Davy Klaassen (r.) wint namens Ajax het kopduel van NEC'er Gregor Breinburg (l.). (20-11-2016)

Ajax-aanvoerder Davy Klaassen was zeer content met het vertoonde spel van zijn ploeg tegen NEC (5-0). De Amsterdammers waren zondagmiddag veel sterker dan de bezoekers en die lijn wil Klaassen vasthouden.

De toeschouwers in de Amsterdam ArenA kregen een goede wedstrijd van Ajax voorgeschoteld. Binnen een uur voetballen had Ajax de Nijmegenaren al van het veld geblazen. "Ik denk dat we een groot gedeelte van de wedstrijd zwaar de baas waren. Dit is hoe wij het graag willen zien en dat lukt steeds vaker. Vandaag zie je dat het bijna de gehele wedstrijd wel lukt."

"Ik denk dat dit één van de beste wedstrijden van het seizoen was", vervolgt Klaassen zijn verhaal tegen AT5. "In de rust gaven we ook aan elkaar aan dat we zo door wilden gaan en de wedstrijd met een goed gevoel wilden afsluiten. Dat is wel aardig gelukt."

De grote man bij Ajax was Kasper Dolberg, die al voor rust een hattrick maakte. Klaassen is onder de indruk van de Deense spits. "Hij schiet ze er makkelijk in, is goed in de combinatie en draait heel makkelijk weg. Gewoon een heel lekkere speler."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner